Project Description

Siófok főtér – Víztorony

Asiófoki városközpont jelenlegi formáját 2012 –ben nyerte el. A tér megjelenését jelentősen átalakító beruházás ebben az évben fejeződött be. 

A Fő tér azóta a város egyik kedvelt látványossága , igazi közösségi térként működik. Még az átadás évében elnyerte a Magyar Urbanisztikai Társaság Nívódíját. 2015-ben jött a következő elismerés: „Európa legszebb főtere”.

A Fő tér legfőbb látványossága a szintén 2012-ben felújított 45 méter magas víztorony, mely építésének 100 évében (2012) újult meg teljes egészében.

A műemlék különlegessége, hogy az épület kilátó szintjeire 2 panorámalifttel juthatnak fel az érdeklődők, akik elé a magasban lélegzetelállító balatoni panoráma tárul

A 45 m magas épületben a 360° -ban körbejárható nyitott kilátó rész, Szentkirályi oxigén bár, Panoráma kávézó, valamint Samsung élményközpont várja az érdeklődőket a teljes körpanoráma megtekintésére. A felső rész külön érdekessége, hogy forgásával egyhelyben ülve egy ital mellett lehetőség van a teljes körpanoráma megtekintésére.

Távolság a szálláshelytől: 5 km (autóval 5 perc)